Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@11:56:16 GMT

شفاف‌سازی های وب و چند علامت سوال

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۰۲۲۳

شفاف‌سازی های وب و چند علامت سوال

ایران اکونومیست -

 طی روزهای اخیر اظهار نظرهای مدیران و مسولان مختلف بورس در خصوص بازگشایی نماد معاملاتی «های وب» همزمان با بالا گرفتن شایعات مختلف در شبکه های اجتماعی مورد توجه معامله گران بازار سهام قرار گرفته که انتشار گزارش های شفاف سازی توسط این ناشر همچنان علامت سوال های بسیاری را بویژه در زمینه خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین برای اذهان مختلف در بازار سرمایه همزمان با بازگشایی قریب الوقوع نماد معاملاتی این ناشر از سوی سازمان بورس بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نکات مبهم در این زمینه بند 3 گزارش حسابرس است  که در تاریخ 24 آبان ماه سال جاری تهیه شده ، وبه ارزش خرید سهام مجموعه شرکت‌های پارس آنلاین به میزان 882 میلیارد تومان اشاره می‌کند و  مبنای این قیمت گذاری  بر اساس اعلام ناشر ، گزارش هیات رسمی کارشناسان قوه قضاییه است.

این در حالی است که در پیوست‌های ارائه شده، گزارش ارزش گذاری کارشناسان رسمی مشاهده نشده و مبنای محاسبه مبلغ 882 میلیارد تومانی اعلام شده مشخص نیست.


پیوست های منتشر شده را ببینید.

حال این پرسش بوجود می آید که با توجه به نسبت بالای ارزش گذاری صورت گرفته نسبت به دارایی‌های مجموعه شرکت‌های پارس آنلاین و  «های وب»، دلیل عدم افشای گزارش ارزش گذاری صورت گرفته در سامانه کدال چیست؟

در جدول زیر مجموع ارزش دارایی‌های ثابت و حقوق صاحبان سهام شرکت‌های مذکور  بر اساس صورت‌های مالی منتهی به پایان شهریور  1396قابل مشاهده است.

*مبالغ به میلیارد ریال می باشد.

نام شرکت پارسان لین ارتباطات پارسان لین پارس ارتباطات پارس صدای ارتباط جمع جمع ارزش دارایی‌های ثابت 204.579 105.804 128.189 0 438.572 جمع حقوق صاحبان سهام 317.534 25.848 15.561 9.488 368.431

به دلیل اهمیت شرایط خرید سهام این نوع شرکت‌ها ، نحوه پرداخت مبلغ قرارداد و هزینه‌های مالی ناشی از استقراض بانکی مطرح شده در بند 4 نامه شرکت «های وب» و همچنین افشای شرایط خرید و نحوه پرداخت تعهدات به منظور شفاف نمودن اثرات مالی آتی چنین رویدادی ضروری است.

به عنوان مثال اگر سود حاصل از سرمایه‌گذاری ناشی از خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین 800 میلیارد ریال فرض شود و یکی از شرایط و تعهدات خرید این شرکت‌ها توسط «های وب»، تأمین مالی حداقل 400 میلیارد تومانی از سیستم بانکی باشد در این صورت هزینه‌های مالی ناشی از این استقراض بانکی، با فرض خوش بینانه نرخ تسهیلات 20 درصدی در حدود 80 میلیارد تومان در سال خواهد بود.

این در حالی است که هزینه مالی اشاره شده نه تنها موجب پوشش کامل سود سرمایه گذاری‌ها می‌شود، بلکه بازپرداخت اصل تسهیلات و همچنین تامین بخشی از بهای خرید سهام شرکت‌های فوق از طریق منابع داخلی، عدم تقسیم سود در مجمع طی سال های آتی را محتمل خواهد کرد.

 حال فرض نمایید که کل بهای خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین از طریق دریافت تسهیلات از سیستم بانکی صورت پذیرد که در این صورت سود شرکت «های وب» با کاهش محسوسی مواجه خواهد شد. به همین دلیل لازم است حتما نحوه تامین مالی خرید شرکت از طریق منابع مالی داخلی یا تسهیلات و امثال آن شفاف شود.

زمان نهایی شدن قرارداد تملک سهام گروه پارس آنلاین بر اساس مستندات اعلام شده طی دو ماه آینده خواهد بود که در این خصوص، اثرات ناشی از عدم تحقق انعقاد قرارداد ممکن است موجب نوسان شدید قیمتی و تعدیل ارزش سهام شرکت «های وب» شود.

به عنوان نمونه می‌توان به اتفاقات معنادار شرکت‌ ماشین سازی اراک اشاره کرد که پس از افشای تفاهم نامه‌هایی با یک شرکت ایتالیایی دچار رشد قیمت کاذب سهام خود شد اما با مشخص شدن عدم تحقق و اجرای تفاهم نامه‌ها، ارزش سهام شرکت با افت 50 درصدی قیمت و ریزش 700 میلیارد تومانی ارزش کل شرکت مواجه شد.

ضرورت میزان تعهدات و نحوه اخذ و بازپرداخت تسهیلات مالی به دلیل تأثیر مستقیم بر میزان سودآوری شرکت‌های وب در کدال در حالی اجتناب ناپذیر است که این ناشر برای خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین به دنبال اخذ تسهیلات بانکی حدود 900 میلیارد تومانی است .

حال این پرسش مطرح می شود که کدام یک از بانک‌های کشور توانایی ارائه این میزان از تسهیلات را به شرکتی با تنها 300 میلیارد تومان دارایی ثابت خواهد داشت؟

در بند 5 نامه شرکت «های وب» اما مجموع سودهای برآوردی شرکت‌های خریداری شده که عمدتاً مربوط به سود شرکت پارسان لین ارتباطات است معادل80 میلیارد تومان عنوان شده که با نگاهی به صورت‌های مالی پارسان لین ارتباطات، متوجه افزایش 100 درصدی سود برآوردی این شرکت در سال جاری علیرغم افت بی سابقه خدمات ارایه اینترنت ADSL می شویم.

برآورد سود 800 میلیارد ریالی پارس آنلاین در شرایطی عنوان شده که سود سال گذشته این شرکت تنها 395 میلیارد ریال بوده و ظن متورم نمودن سودآوری این شرکت در سال جاری با احتمال تأثیرگذاری بر ارزش سهام شرکت پارس آنلاین و در نهایت شرکت «های وب» را افزایش داده است .

بر این اساس لزوم ارایه گزارش‌های حسابرسی شده سال‌های 1393 تا 1395 شرکت‌های گروه پارس آنلاین جهت تطابق روند سودآوری و تأثیر در ارزش گذاری صورت گرفته ضروری است.

با توجه به مستندات فوق ؛عدم انتشار هیچ گزارشی مبنی بر مبنای ارزش گذاری رسمی شرکت‌های پارس آنلاین در مستندات افشا شده بر روی سامانه کدال در حالی قابل تامل است که به نظرمی رسد سازمان بورس با هدف صیانت از حقوق سهامداران خرد باید موافقت خود با بازگشایی نماد معاملاتی «های وب» را موکول به بررسی تاثیر با اهمیت انعقاد یا عدم انعقاد قرارداد خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین تا زمان انعقاد و امضای قرارداد نماید.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۰۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی

کانون سردفتران و دفتریاران با عدم پاسخگویی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از شفاف‌سازی در خصوص عملکرد مالی خود طفره می‌رود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کانون سردفتران و دفتریاران با عدم پاسخگویی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از شفاف‌سازی در خصوص عملکرد مالی خود طفره می‌رود. مسئولان این کانون از سال 1401 و با بی‌توجهی به قانون نسبت به پاسخ‌گویی به افکار عمومی در سامانه در خصوص عملکرد مالی خود کوتاهی کرده‌اند.

چرا کانون سردفتران و دفتریاران اطلاعات درآمدی خود را منتشر نمی‌کند؟

یک کاربر سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات برای نخستین بار در اسفندماه 1401 و برای دومین بار در شهریور‌ماه 1402 پرسش‌هایی در خصوص عملکرد مالی کانون سردفتران و دفتریاران کرده است. این کاربر پس از بی‌توجهی و قانون‌گریزی کانون مذکور، از طریق سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به رئیس کانون سردفتران و دفتریاران نوشته است:

"احتراماً پیرو درخواست‌های ارسالی با کد رهگیری 1679136889280 - 27/12/1401 و 1693986044671 – 15/06/1402 که از زمان ارسال درخواست تاکنون ١٣ ماه سپری شده است و از ارسال اطلاعات خودداری کردید؛ لذا مجدداً با تجویز از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور و شیوه‌نامه انتشار و دسترسی آزاد مؤسسات خصوصی مأمور به خدمات عمومی، تقاضا دارم به‌صورت کامل و شفاف اطلاعات عمومی درخواست شده بشرح ذیل ارسال گردد:

1- درآمد کانون سردفتران و دفتریاران در سال ١4 ١ و ١4 ٢ چه مقدار بوده است؟ و آیا در سال‌های مذکور هدایا، کمک‌ها و سایر منابع درآمدی از نهاد یا موسسات دیگر دریافت نموده است یا خیر؟ در صورت مثبت بودن با تفکیک مبالغ دریافتی اعلام گردد.

2- صورت‌های مالی حسابرسی شده یا مورد تأیید بازرس کانون در سال‌های ١4 ١ و ١4 ٢ ارسال گردد.

3- هزینه‌های کانون سردفتران و دفتریاران به تفکیک سرفصل‌های هزینه در سال‌های ١4 ١ و ١4 ٢ اعلام گردد."

با این حال کانون سردفتران و دفتریاران به این پرسش‌ها پاسخی نداده است.

درآمد دفاتر اسناد رسمی، درآمد کانون سردفتران و دفتریاران، دهک‌بندی دفاتر اسناد از نظر درآمد ماهیانه‌ و سالیانه، نحوه عملکرد 10 درصد حق کانون از محل حق‌التحریر دریافتی دفاتر اسناد، نحوه پرداخت حقوق و پاداش کارکنان کانون و ... از جمله موارد جنجالی در گروه‌ها و مجامع سردفتری است که در سال‌های اخیر شفاف‌سازی کاملی از سوی متولیان کانون صورت نگرفته است.

کانون سردفتران و دفتریاران در حالی از پاسخ به این پرسش‌ها طفره رفته است که برابر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تأخیر در ارسال یا عدم ارسال اطلاعات درخواستی جرم‌انگاری شده است و ضرورت دارد مسئولین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نسبت به این بی‌قانونی واکنش نشان داده و متخلفین را مجبور به شفاف‌سازی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف کالا‌های قاچاق در کهگیلویه به ارزش ۲ میلیارد ریال
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • آینده بورس در چند پرده
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی