Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@04:09:16 GMT

لزوم حساسیت سازمان بورس به شفافیت

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۱۸۰۴

لزوم حساسیت سازمان بورس به شفافیت

سازمان بورس با هدف صیانت ازحقوق سهامداران خرد می تواند بازگشایی نماد معاملاتی های وب را موکول به بررسی تاثیر با اهمیت انعقاد یا عدم انعقاد قرارداد خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین تا زمان انعقاد و امضای قرارداد نماید.

خبرگزاری فارس: طی روز‌های اخیر اظهار نظر‌های مدیران و مسولان مختلف بورس در خصوص بازگشایی نماد معاملاتی «های وب» همزمان با بالا گرفتن شایعات مختلف در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه معامله گران بازار سهام قرار گرفته که انتشار گزارش‌های شفاف سازی توسط این ناشر همچنان علامت سوال‌های بسیاری را بویژه در زمینه خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین برای اذهان مختلف در بازار سرمایه همزمان با بازگشایی قریب الوقوع نماد معاملاتی این ناشر از سوی سازمان بورس بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از نکات مبهم در این زمینه بند ۳ گزارش حسابرس است که در تاریخ ۲۴ آبان ماه سال جاری تهیه شده، وبه ارزش خرید سهام مجموعه شرکت‌های پارس آنلاین به میزان ۸۸۲ میلیارد تومان اشاره می‌کند و مبنای این قیمت گذاری بر اساس اعلام ناشر، گزارش هیات رسمی کارشناسان قوه قضاییه است.

این در حالی است که در پیوست‌های ارائه شده، گزارش ارزش گذاری کارشناسان رسمی مشاهده نشده و مبنای محاسبه مبلغ ۸۸۲ میلیارد تومانی اعلام شده مشخص نیست.

حال این پرسش بوجود می‌آید که با توجه به نسبت بالای ارزش گذاری صورت گرفته نسبت به دارایی‌های مجموعه شرکت‌های پارس آنلاین و «های وب»، دلیل عدم افشای گزارش ارزش گذاری صورت گرفته در سامانه کدال چیست؟

در جدول زیر مجموع ارزش دارایی‌های ثابت و حقوق صاحبان سهام شرکت‌های مذکور بر اساس صورت‌های مالی منتهی به پایان شهریور ۱۳۹۶ قابل مشاهده است.

*مبالغ به میلیارد ریال می‌باشد.        به دلیل اهمیت شرایط خرید سهام این نوع شرکت‌ها، نحوه پرداخت مبلغ قرارداد و هزینه‌های مالی ناشی از استقراض بانکی مطرح شده در بند ۴ نامه شرکت «های وب» و همچنین افشای شرایط خرید و نحوه پرداخت تعهدات به منظور شفاف نمودن اثرات مالی آتی چنین رویدادی ضروری است.

به عنوان مثال اگر سود حاصل از سرمایه‌گذاری ناشی از خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین ۸۰۰ میلیارد ریال فرض شود و یکی از شرایط و تعهدات خرید این شرکت‌ها توسط «های وب»، تأمین مالی حداقل ۴۰۰ میلیارد تومانی از سیستم بانکی باشد در این صورت هزینه‌های مالی ناشی از این استقراض بانکی، با فرض خوش بینانه نرخ تسهیلات ۲۰ درصدی در حدود ۸۰ میلیارد تومان در سال خواهد بود.

این در حالی است که هزینه مالی اشاره شده نه تنها موجب پوشش کامل سود سرمایه گذاری‌ها می‌شود، بلکه بازپرداخت اصل تسهیلات و همچنین تامین بخشی از بهای خرید سهام شرکت‌های فوق از طریق منابع داخلی، عدم تقسیم سود در مجمع طی سال‌های آتی را محتمل خواهد کرد.

حال فرض نمایید که کل بهای خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین از طریق دریافت تسهیلات از سیستم بانکی صورت پذیرد که در این صورت سود شرکت «های وب» با کاهش محسوسی مواجه خواهد شد. به همین دلیل لازم است حتما نحوه تامین مالی خرید شرکت از طریق منابع مالی داخلی یا تسهیلات و امثال آن شفاف شود.

زمان نهایی شدن قرارداد تملک سهام گروه پارس آنلاین بر اساس مستندات اعلام شده طی دو ماه آینده خواهد بود که در این خصوص، اثرات ناشی از عدم تحقق انعقاد قرارداد ممکن است موجب نوسان شدید قیمتی و تعدیل ارزش سهام شرکت «های وب» شود.

به عنوان نمونه می‌توان به اتفاقات معنادار شرکت ماشین سازی اراک اشاره کرد که پس از افشای تفاهم نامه‌هایی با یک شرکت ایتالیایی دچار رشد قیمت کاذب سهام خود شد، اما با مشخص شدن عدم تحقق و اجرای تفاهم نامه‌ها، ارزش سهام شرکت با افت ۵۰ درصدی قیمت و ریزش ۷۰۰ میلیارد تومانی ارزش کل شرکت مواجه شد.

به گزارش فارس، ضرورت میزان تعهدات و نحوه اخذ و بازپرداخت تسهیلات مالی به دلیل تأثیر مستقیم بر میزان سودآوری شرکت‌های وب در کدال در حالی اجتناب ناپذیر است که این ناشر برای خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین به دنبال اخذ تسهیلات بانکی حدود ۹۰۰ میلیارد تومانی است.

حال این پرسش مطرح می‌شود که کدام یک از بانک‌های کشور توانایی ارائه این میزان از تسهیلات را به شرکتی با تنها ۳۰۰ میلیارد تومان دارایی ثابت خواهد داشت؟

در بند ۵ نامه شرکت «های وب»، اما مجموع سود‌های برآوردی شرکت‌های خریداری شده که عمدتاً مربوط به سود شرکت پارسان لین ارتباطات است معادل ۸۰ میلیارد تومان عنوان شده که با نگاهی به صورت‌های مالی پارسان لین ارتباطات، متوجه افزایش ۱۰۰ درصدی سود برآوردی این شرکت در سال جاری علیرغم افت بی سابقه خدمات ارایه اینترنت ADSL می‌شویم.

برآورد سود ۸۰۰ میلیارد ریالی پارس آنلاین در شرایطی عنوان شده که سود سال گذشته این شرکت تنها ۳۹۵ میلیارد ریال بوده و ظن متورم نمودن سودآوری این شرکت در سال جاری با احتمال تأثیرگذاری بر ارزش سهام شرکت پارس آنلاین و در نهایت شرکت «های وب» را افزایش داده است.

بر این اساس لزوم ارایه گزارش‌های حسابرسی شده سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ شرکت‌های گروه پارس آنلاین جهت تطابق روند سودآوری و تأثیر در ارزش گذاری صورت گرفته ضروری است.

به گزارش فارس، با توجه به مستندات فوق؛ عدم انتشار هیچ گزارشی مبنی بر مبنای ارزش گذاری رسمی شرکت‌های پارس آنلاین در مستندات افشا شده بر روی سامانه کدال در حالی قابل تامل است که به نظرمی رسد سازمان بورس با هدف صیانت از حقوق سهامداران خرد باید موافقت خود با بازگشایی نماد معاملاتی «های وب» را موکول به بررسی تاثیر با اهمیت انعقاد یا عدم انعقاد قرارداد خرید سهام شرکت‌های گروه پارس آنلاین تا زمان انعقاد و امضای قرارداد نماید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۱۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه

به گزارش همشهری آنلاین، امروز گلدمن ساکس برآورد کرد به دلیل رشد تقاضا برای خرید طلا در بازارهای جهانی احتمال دارد قیمت هر اونس طلا از مرز ۳ هزار دلار هم بگذرد. تازه ترین اطلاعات نشان می دهد بانک های مرکزی در جهان به سرعت در حال خرید طلا هستند. در رویداد دیگری در فضای بین الملل مشخص شد رقابت بین چین و روسیه برسر تصاحب بازار کشور های آسیای میانه حسابی داغ شده است.

-تحلیل گران گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای خرید طلا در جهان از سوی بانک‌های مرکزی ، پیش‌بینی کردند قیمت هر اونس طلا در بازار های جهانی تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار خواهد رسیدو حتی این امکان وجود دارد که از مرز ۳ هزار دلار هم فراتر رود. در طول ماه های گذشته بسیاری از بانک های مرکزی جهان حجم خرید طلای خود را افزایش داده اند.

- آمار ها نشان می دهد وارن بافت، سرمایه‌گذار مشهور آمریکایی، از سال گذشته تاکنون ۲۳ درصد از سهام شرکت اپل را فروخته است. طبق این اطلاعات او سال گذشته ۱۰ درصد و اکنون ۱۳ درصد از سهام اپل بزرگ ترین شرکت دنیا را فروخته است.او جزئیات خاصی درباره اینکه چرا در حال فروش سهام خود در شرکت اپل است ارایه نکرد.

- فراری، سازنده خودروهای اسپرت لوکس، از دو مدل جدید ۱۲ سیلندر و فراری ۱۲ سیلندری اسپایدر رونمایی کرده است. شرکت فراری از سال ۲۰۱۹ خودروهای هیبریدی الکتریکی را به تولیدات خود اضافه کرده و وعده داده است نخستین خودروی تمام الکتریکی خود را در پایان سال ۲۰۲۵ تولید کند.

بیشتر بخوانید

دلایل اصلی کاهش قیمت طلا در روزهای اخیر | روند نزولی طلا ادامه دارد؟ آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟

- قانون اخیر آمریکا برای ممنوعیت فعالیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، فقط شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد. تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیر عامل عوض کرده است.

- بر اساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی بریتانیا در سال ۲۰۲۴ به میزان ۰.۴ درصد افزایش خواهد یافت که رشد کمتری نسبت به سایر اقتصادهای گروه هفت به غیر از آلمان است. این موسسه هشدار داد با این رویه رشد اقتصاد بریتانیا از اکثر کشورهای همتای گروه هفت عقب خواهد ماند.

- تازه ترین آمار ها نشان می دهد رقابت چین و روسیه بر سر تصاحب بازار کشور های آسیای میانه افزایش یافته و در این میان چین از روسیه به عنوان بزرگترین شریک تجاری همه پنج کشور آسیای مرکزی، سبقت گرفته است.این موضوعی نیست که مقامات روسیه به آن علاقه داشته باشند. به لحاظ ساختاری کشور های این منطقه از روابط اقتصادی طولانی با روسیه برخودارند اما خیرا چین جای روسیه را گرفته است.

- خبرگزاری رویترز از افزایش قیمت نفت عربستان خبر داد و نوشت:عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد.اکثر تحلیلگران انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عربستان به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

کد خبر 849496 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شرکت اپل بورس تهران سهام شرکت‌ها سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • آینده بورس در چند پرده